Inspiratiebron | Jamie Oliver

jamies-fowl-dinner_2402873b  httpi.telegraph.co.ukmultimediaarchive02402jamies-fowl-dinner_2402873b.jpg

Wie?
De Britse Chef-kok.


Waar moet je hem van kennen?

Maakt TV programma’s sinds 1997, schreef meer dan 15 kookboeken, heeft zijn eigen food-magazine en exploiteert verschillende restaurants.

Waarom bewonder ik hem?
Vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.
Hij zette de stichting Fifteen Foundation op, waarmee hij werkloze en kansarme jongeren de mogelijkheid biedt om te worden opgeleid tot een professionele kok (en investeerde een miljoen Engelse pond van zijn privévermogen in deze stichting).

Al jaren houdt hij zich bezig met campagnes als The food revolution (waarbij hij zich inzette voor gezond kantine-eten voor scholieren. Eerst in Engeland, later ook in Amerika)

Een andere campagne: 15 minute meals (waarbij hij liet zien hoe je snel en gezond kunt koken in 15 minuten, als tegengeluid voor de magnetron en afhaalmaaltijden)

Zijn huidige project? De Jamie Oliver Food foundation. Waarbij hij mensen bewust wil maken van hun individuele verantwoordelijkheid om bewust met de productie en bereiding van voedsel om te gaan.

 

Ook geïnspireerd raken?
Kijk hoe Jamie in beeld brengt hoeveel suiker schoolkinderen binnenkrijgen via gezoete schoolmelk door een schoolbus te vullen met 57 ton zand.
https://www.youtube.com/watch?v=eQ4wGDl56Zg

Of kijk hoe hij laat zien hoe restproducten worden verwerkt in de vleesindustrie tot voedsel dat in schoolkantines geserveerd wordt.
https://www.youtube.com/watch?v=zbPK9mF4xqU

 

Bron foto Jamie Oliver.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s